Word redacteur


Het ochtendgloren

vrijdag 18 juni 2010, door Georgina


translate : Franšais English Deutsch +

 

Online bekijken : http://mijnnaamisgeorgina.blogspot....


Ik open mijn dakvenster en zie overal druppels in mijn groene zee. Aan het zilveren web dat een spin deze nacht onder mijn raam spon en nu als een accordeon uit elkaar getrokken wordt. Aan de bladeren van de lindebomen, de boomgaard en de 30 reusachtige buxusbollen, de lange grassprieten. Nochtans regent het niet. Het is de oude nacht die de jonge ochtend een sprei van parels en diamanten schonk. Vogels fluiten en brengen eten naar hun nesten.

Straks ga ik picknicken in het park. Ik zal mijn mooiste jurk en mijn rode schoenen aantrekken, mijn fonkelende ogen en volle lippen. We zullen pasta eten en champagne drinken, grapjes maken en anekdotes uit een ver verleden opvissen.

Ik laat de douche lopen, was mijn haren en zeep me in van kop tot teen. Het ontbijt sla ik voor één keer over. Mijn huid tintelt en ik heb geen honger. Het is tijd om te vertrekken.

Hij zal me in de ogen kijken en in tegenstelling tot de honderd keren ervoor zal ik niet weg kijken. Ik heb niets te verbergen, niets te verliezen maar ook niets te bieden. Dat zal hij zien en hij zal over iets onbenulligs beginnen om de aandacht te heroriënteren.

Daarna zal ik naar huis gaan, de schapen aaien en de ganzen voederen. De kippen hun eieren ontvreemden en de overblijfselen van de katten hun prooien verwijderen. Ik zal brandnetels plukken voor thee en soep, rabarbertaart bakken en invriezen. Ik zal me in de divan nestelen, op mijn Nintendo spelen tot het donker wordt en moe maar tevreden mijn bed opzoeken.


translate : Franšais English Deutsch +

Een reactie toevoegen

?

De laatste artikelen van Georgina :


Broodpudding cupcakes

Gemakkelijke pompoentaart in 10 stappen

Niet te koop

 

Andere artikels:

Liefde

I ? U (Daniel Struyf)

Tegenpolen (Wendy Pirard)

Zachtjes huilen en lachen (GoNo)

Medium4You.be  Editoriaal beleid | Voorwaarden voor publicatie opstellen en gebruik van | Neem contact met ons op